30 Mayıs 2012 Çarşamba

HAC KURALARI ÇEKİLDİ!

Hacı adaylarının aylardır heyecanla beklediği Hac kuraları çekildi.
Hac kura sonuçlarını öğrenmek için, tıklayın.
Diyanet İşleri Başkanlığı Konferans Salonunda elektronik ortamda yapılan kura çekim törenine Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez de katıldı. 
Törende konuşan Diyanet İşleri Başkanı Görmez, kurada adları çıkmayan hacı adaylarının üzülmemesi gerektiğini belirterek, "Öyle hüzünler vardır ki onların hüznü, Allah katında sevinenlerin sevincinden daha sevimlidir" dedi.
"Bize düşen ve önemli olan, o hüzün ve sevinci kaybetmemektir" diye konuşan Diyanet İşleri Başkanı Görmez, şöyle devam etti:
"Gidebilmenin imkânını yakalamanın sevinci ile gidememenin yüreğinizde oluşturduğu hüzün arasında hiçbir fark yok. Hatta bazen gidememenin o hüznü, Allah katında gidebilmenin sevincinden daha değerlidir. Çok büyük bir zatın Kabetullah'ta arkadaşlarına bir tavsiyesi olmuştur. Demiştir ki: 'Buraya kadar gelip özlememektense, hiç gelmeyip uzaklarda özlemle yaşamayı tercih ederim.' Ben, şimdiden bütün kardeşlerime özellikle şunu ifade etmek istiyorum: Cenabı-ı Hakkın, yıllarca kuralara girip de gidemeyen kardeşlerimizden bu görevin sorumluluğunu alacağından hiçbir endişeniz olmasın. Sevgili Peygamberimizin belirlediği bir ilkeye göre 'Ameller, ancak niyetlere göredir. Herkese ancak niyet ettiğinin karşılığı vardır.' Burada mühim olan sizin niyetinizdir. ve sizin yüreğinizde var olan o sevginin, o hüznün hiçbir zaman eksik olmamasıdır."

7 YIL KURADA ÇIKMAYAN KURASIZ GİDECEK;
Diyanet İşleri Başkanı olarak en çok zorlandığı konulardan birinin müracaat eden herkesi hacca götürememek olduğunu ve bunun hüznünü yaşadığını söyleyen Başkan Görmez, gittiği her şehirde hacı adaylarının önüne çıkıp ağlayarak kendisine sitem ettiğini ve kendisini de ağlattığını aktardı.
Birçok ülkenin sistemini incelediklerini ve katsayılı kura sisteminin en doğru ve en adil sistem olduğunu belirlediklerini kaydeden Başkan Görmez, 2007 yılında başlayan bu sistemin önümüzdeki yıl 7'nci yılını dolduracağını hatırlatarak, 7 yıl arka arkaya kuraya girip de ismi çıkmayan hacı adaylarının ondan sonraki yıl kuraya girmeksizin hacca götürüleceğini müjdeledi.

YAZARIN NOTU;
Hac kuralarının çekilmesi ile ilgili haberi verip, konuyu kapatamam.
Benim ailem (annem-abim-yengem) tam 6 yıldır  kurada çıkmıyor.
Her yıl bu konuyu dile getirip, getirmemekte kararsızdım ama bu yıl artık bardak doldu.
Sayın Diyanet İşleri Yetkilileri,
Tam 6 yıl kurada çıkmamanın ne demek olduğunu bilir misiniz?
Bir kere hacca gitmeye niyet edipte ilk yazıldığınızdan 6 yaş daha yaşlısınız demektir.
O zaman  "hacca gençken gidin" diye hiç beyanat vermeyin.
Hele birde orta yaşın üzerindeyseniz eklem ve diz ağrılarınız daha da artmış demektir.
Konu-komşu, hısım-akrabanın her yıl sizi arayıp, "aaaa yine mi çıkmadı?", "daha çağrılmamışsınız demek ki", "üzülme seneye çıkar" tarzında ki destekleyici gözüken ama sizi içten içe yaralayan sözlerine maruz kalmaktır.
Hac mevsiminde gözyaşlarıyla ekrandan hac görüntülerini izleyip "bende orada olacaktım" demektir.
Tansiyon hastası annenizin gidemediği için üzüldüğüne şahit olmak demektir.
Diyanet işleri başkanı hacca gidemeyenlerin  kendisine sitem ettiğini söylemiş, hayır sadece sitem değil "ah" alıyorsunuz.
Bir kere 7 yıl çok çok uzun bir süre, hiç olmazsa 5 yıl yapın.
Özel şirketlere verilen kontenjanı kısıtlayıp, Diyanet'e biraz daha fazla kontenjan verin.
Suudi Arabistan'dan kontenjan arttırılmasını talep edin.
3 yılda bir hiç yeni kayıt almayın, bekleyenleri gönderin.
İsterseniz bu konuyu çözeceğinize inanıyorum.
Vel hasıl her Hac mevsimi pek çok evi hüzünlendirmeyin, bu konuya mutlaka bir çare bulun!
Muhterem Erdoğan.

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorum yazmak için;
Google hesabınız yoksa "Anonim" bölümünü işaretleyerek
yorumunuzu yazabilirsiniz.
İsminizi yazmayı unutmayın!...