11 Mayıs 2013 Cumartesi

HATAY REYHANLI'DA PATLAMA!


Hatay'ın Reyhanlı ilçesinde bugün saat 13.55'te belediye ve PTT binası yakınlarında iki patlama meydana geldi.
Bomba yüklü araçların infilak etmesi sonucu gerçekleştiği belirtilen patlamalar, ilçede büyük panik yarattı.
Patlamaların ardından bölgeye çok sayıda ambulans gönderildi. Yaralılar, ambulanslarla Reyhanlı ve Hatay'daki hastanelere taşındı. Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, patlamada ölenlerin sayısının 43 kişiye  yükseldiğini açıkladı.

18 KİŞİNİN KİMLİĞİ TESPİT EDİLDİ
Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, patlamada ölen 43 kişiden 18'inin kimliğinin belirlendiğini açıkladı.

UZAKTAN KUMANDALI PLASTİK PATLAYICI
Yapılan ilk incelemelerde saldırıda kullanılan patlayıcıların Cilvegözü sınır kapısında kullanılan plastik patlayıcıya benzer nitelikte olduğu tespit edildi.
Oldukça yüklü miktarda olduğu belirlenen patlayıcının Türkiye'ye minibüsle sokulduğu ve uzaktan kumandayla patlatıldığı belirtildi.

AHŞAP BİNA ÇÖKTÜ
Reyhanlı Belediyesi’nin de bulunduğu Atatürk Caddesi’nde art arda meydana gelen 2 patlamada çok sayıda kişi yaralanınca onlarca ambulans bölgeye sevk edildi. Belediye binası yakınındaki ahşap bir ev patlamanın etkisiyle çöktü.

PATLAMALAR 600 METRE ARAYLA OLDU
Atatürk Caddesi'ndeki Reyhanlı Belediyesi'nin sol tarafına düşen cadde üzerinde meydana gelen patlamanın hemen ardından bu noktaya 600 metre uzaklıkta yine Atatürk Caddesi üzerinde karşılıklı olarak bulunan PTT binası ve Halk Bankası'nın ortasında kalan meydanda ikinci bir patlama oldu.

Bomba yüklü otomobiller yaklaşık 1-2 dakika arayla infilak ederken daha uzak noktalardan da 2 patlama sesi geldiği öne sürüldüğü, ancak bütün araştırmalara rağmen yeri belirlenemedi.

Yaklaşık 2 kilometrelik alanda etkili olan patlamalarla birlikte ilçe merkezinde can pazarı yaşandı, paniğe kapılan halk ne yapacağını şaşırdı.
Belediye ve PTT binaları önünde çok sayıda araç hasar gördü, alevler ve dumanlar arasında yaralıların 'imdat' ve çığlık sesleri yükseldi.
Elektriklerin de kesildiği ilçede hafta tatili olması nedeniyle izinli sağlık ve güvenlik personeli görev başına çağrıldı, alarm verilip kriz masası oluşturuldu.
Çevre il ve ilçelerden de Reyhanlı'ya ambulanslar sevk edildi.

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorum yazmak için;
Google hesabınız yoksa "Anonim" bölümünü işaretleyerek
yorumunuzu yazabilirsiniz.
İsminizi yazmayı unutmayın!...