15 Aralık 2012 Cumartesi

EUROVİSİON'A GİTMİYORUZ!

Türkiye, bu yıl Eurovision şarkı yarışmasına katılmama kararı aldı.


TRT Genel Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, Mayıs 2013'te İsveç'in Malmö kentinde düzenlenecek Eurovision 2013 Şarkı Yarışması'na Türkiye'nin katılmayacağı bildirildi.

Yapılan açıklamada, kararın alınmasında yarışma ile ilgili kurallarda yapılan değişikliklerin ve haksızlıkların etkili olduğu vurgulandı.

Öyle ki 2010 yılına kadar birinciyi tamamen izleyici oyları belirliyordu. 2011 yılında yapılan değişiklikle izleyici oylarının etkisi yarıya indirildi. Birincinin belirlenmesinde jürinin oyları da %50'ye çıkarıldı.

Bu kararın alınmasında Ebu’nun ayrıcalıklı üyesi olan Almanya, Fransa, İngiltere, İspanya ve İtalya'nın son yıllarda elde ettiği başarısız sonuçların etkili olduğu belirtildi.

Bugün Bosna-Hersek de 'maddi nedenlerden' dolayı Eurovision'a katılmayacağını açıkladı.

Ekonomik sıkıntılarla boğuşan Portekiz ve Polonya da daha önce 2013 Eurovision Şarkı Yarışması'na katılmayacağını duyurmuştu.

Bu kararla birlikte Türkiye, Polonya, Portekiz ve Bosna-Hersek'in ardından Eurovision'dan çekilen 4. ülke oldu.
Eurovision şarkı yarışması hakkında bilgi almak için, tıklayın

İsveç'te düzenlenecek 2013 Eurovision şarkı yarışması hakkında hem bilgi almak hemde son gelişmeleri takip etmek için, tıklayın

Açıkçası bu karara çok şaşırdım, biz şimdi Mayıs ayına kadar ne konuşacağız.
Her yıl Eurovisiona giden sanatçıyı ve şarkısını canından bezdirecek kadar eleştirip, baskı altında yarışmaya gönderiyorduk.
Biz şimdi kimi eleştirip, hangi şarkıyı bıkana kadar dinleyeceğiz.
Aslında bize konu mu yok! Şimdi de "neden gitmedik?" "ülkenin tanıtımını yapacaktık" "bu yıl katılan şarkılar güçlü değil, belki biz kazanırdık" deyip kendimize yine konuşacak konu buluruz : )


1 yorum:

Adsız dedi ki...

Bence cekilmemiz daha iyi oldu.Sanki onca zaman katildikta ne faydasini gördük.

Yorum Gönder

Yorum yazmak için;
Google hesabınız yoksa "Anonim" bölümünü işaretleyerek
yorumunuzu yazabilirsiniz.
İsminizi yazmayı unutmayın!...