7 Haziran 2013 Cuma

SBS YARIN SABAH YAPILACAK!

İlk öğretimin son sınıf öğrencilerinin gireceği Seviye Belirleme Sınavı yarın sabah 10.00'da yapılacak.
Milli Eğitim Bakanlığı bir basın açıklaması yayınladı.

SBS Hakkında açıklama;
08 Haziran 2013 Cumartesi günü 1.127.211 öğrencinin başvurduğu 8. sınıflar Seviye Belirleme Sınavı
(SBS ); 839'u yurt içi, 10'u yurtdışı olmak üzere toplam 849 sınav merkezi ile 3.907 adet sınav binasında Türkiye saatiyle 10.00'da aynı anda başlatılacaktır.

Öğrencilere sınavda Türkçe, matematik, fen ve teknoloji, sosyal bilgiler ve yabancı dil derslerinden olmak üzere toplam 100soru sorularak 120 dakika süre verilecektir.

Sınavda özel eğitime ihtiyacı olan öğrencilerimizin engel durumlarına uygun hizmeti alabilmeleri için her türlü tedbir alınmıştır. Özel eğitime ihtiyacı olan 2284 öğrenci sınava girecek olup, bu sayı içerisinden 41 öğrencimiz de evde veya hastanede gözetmenler kontrolünde sınava alınacaktır.

140 milli eğitim denetçisi, 184 kurum temsilcisi ile 3.907 sınav binasında mevcut 60.139 sınav salonunda 120.278salon görevlisi ile gerçekleştirilecek olan 8. sınıf Seviye Belirleme Sınavı, yurt içi ve yurtdışında, engelli öğrencilere verilecek ek süreyle birlikte Türkiye saatiyle saat 12.30’da sona erecektir. Sınav bitiminden sonra saat13.00 itibariyle sorular ve cevap anahtarı www.meb.gov.tr adresinde yayımlanacaktır.

Sınav sonuçları 12 Temmuz 2013 tarihinde www.meb.gov.tr ve oges.meb.gov.tr internet adreslerinde ilan edilecektir. 
Kamuoyuna saygıyla duyurulur.


Güvenlik ve Gürültü üzerine;

Bilindiği üzere, 08 Haziran 2013 Cumartesi günü bir milyonu aşkın öğrencinin gireceği 8. sınıf Seviye Belirleme Sınavı (SBS) ve 09 Haziran 2013 Pazar günü dokuz yüz bine yakın öğrencinin gireceği Parasız Yatılılık ve Bursluluk Sınavı (PYBS) yapılacaktır.

Öğrencilerimizin ve ailelerinin bu önemli günleri huzur ve sükûnet içinde geçirebilmeleri için gerekli bütün tedbirler başta Bakanlığımız olmak üzere ilgili tüm bakanlıklar ve kamu kurumları tarafından alınmıştır.

Ancak ülkemizin son günlerde içinde bulunduğu durum açısından bazı hususların kamuoyuna tekrar hatırlatılması ihtiyacı hissedilmiştir. Demokratik hak ve özgürlükler kullanılırken esas olan başkalarının temel hak ve hürriyetlerinin gözetilmesidir. Bu çerçevede gösterilere katılan, destek veren ve bu yolla kamu düzenini aksatan kişi ve grupların sınava girecek öğrencilerin geleceklerini düşünerek gerekli hassasiyeti göstermeleri hem demokratik hukuk devletinin hem de toplumsal dayanışmanın bir gereğidir.

Bu vesileyle, belirtmek isteriz ki, özellikle sınav günü ve saatinde genel hayatın olumsuz şekilde etkilenmemesi, trafik aksamalarının yaşanmaması, okul çevrelerinde sınavın huzurunu ve öğrencilerin motivasyonlarını bozacak davranışlardan kaçınılması hususunda gerekli hassasiyetin gösterilmesi bir vatandaşlık ödevidir. Ayrıca öğrencilerin girecekleri sınavlara yeterli ölçüde dinlenerek zinde bir şekilde hazırlanabilmeleri için Cuma ve Cumartesi gecelerinde de aynı duyarlılığın gösterilmesi büyük bir önem taşımaktadır. 
Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorum yazmak için;
Google hesabınız yoksa "Anonim" bölümünü işaretleyerek
yorumunuzu yazabilirsiniz.
İsminizi yazmayı unutmayın!...