22 Haziran 2013 Cumartesi

LİSANS YERLEŞTİRME'NİN SON SINAVLARI BU HAFTA SONU YAPILIYOR!



Üniversiteye girişte ikinci aşama sınavı olan Lisans Yerleştirme Sınavları'ndan (LYS), Fen Bilimleri Sınavı (LYS-2) ve Edebiyat-Coğrafya Sınavı (LYS-3) hafta sonu yapılacak.
Fen Bilimleri Sınavı (LYS-2), 22 Haziran Cumartesi günü saat 10.00'da yapılacak ve 135 dakika sürecek. LYS-2'de fizik, kimya ve biyoloji testleri bulunacak, adaylara toplam 90 soru yöneltilecek.

Edebiyat-Coğrafya Sınavı (LYS-3), 23 Haziran Pazar günü saat 10.00'da gerçekleşecek ve 120 dakika sürecek.
LYS-3'te Türk dili ve edebiyatı, coğrafya-1 testleri yer alacak ve adaylara 80 soru sorulacak.

YASAKLAR
İlgili LYS'ye ait giriş belgesini (fotoğraf görünür bir şekilde) yanında bulundurmayan adaylar sınava alınmayacak. Sınava giriş belgesi sadece üzerinde belirtilen LYS için geçerli olacak. Bir LYS için düzenlenen belge diğer LYS'ler için kullanılamayacak. Belgenin ön ve arka yüzünde ÖSYM'nin belirlediği bilgiler dışında herhangi bir yazı, resim veya işaret bulunmayacak. Adayların sınava girebilmeleri için giriş belgesinden başka fotoğraflı ve onaylı özel kimlik belgelerini de yanlarında bulundurmaları gerekiyor.

Sınav binalarında hiçbir eşya alınmayacak. Sınavda kullanılacak kalem, silgi, kalemtıraş, saat gibi gereçler adaylara ÖSYM tarafından sağlanacak. Adaylar sınava şeffaf pet şişe içinde su getirebilecek.
Bütün adaylara başarılar dilerim.
 

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorum yazmak için;
Google hesabınız yoksa "Anonim" bölümünü işaretleyerek
yorumunuzu yazabilirsiniz.
İsminizi yazmayı unutmayın!...